koken met aardappels

Geroosterde aardappelen

Erg lekker en makkelijk te maken: geroosterde aardappelen. Zeer geschikt als bijgerecht bij een groot stuk gebraden vlees. Volg dit recept (voor 4 personen) en je krijgt heerlijke geroosterde aardappelen.

Ingrediënten:
1,25 kg vastkokers
zout
3 eetlepels braadvet, ganzenvet of olijfolie

Bereidingswijze:
Schil en was de aardappels, snijd ze in gelijke stukken. Kook ze vervolgens in gezouten water voor een minuut of 7. Het is de bedoeling dat ze hierna nog stevig zijn. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden. Zet een braadslee in de oven met daarin het vet of de olie in de oven als deze opgewarmd is.

Giet de aardappelen af en schud ze dan met de deksel op de pan goed om. De aardappelen krijgen hierdoor een ruw oppervlak wat zorgt voor een lekker knapperig korstje.

Haal dan de braadslee uit de oven en leg voorzichtig de aardappelen in het hete vet. Schep ook nog vet over de aardappels, zodat ze rondom bedekt zijn. Rooster dan de aardappels in 50 minuten bovenin de oven bruin en knapperig. Haal halverwege de braadslee uit de oven en draai de aardappelen om. Bedruip ze nog eens met het vet.

Schep de geroosterde aardappelen als ze klaar zijn in een voorverwarmde schaal, strooi er wat zout over en dien ze op.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten