koken met aardappels

Aardappelsoep

Dit is een eenvoudig recept voor een lekkere aardappelsoep. Variaties op dit recept zijn makkelijk te maken. Voeg bijvoorbeeld blokjes ham of snippers gerookte zalm toe vlak voor het serveren.

Ingrediënten:
500 gram aardappels
25 gram boter
1 ui
1 teentje knoflook
1 prei
100 gram worteltjes
3 takjes bladselderij
mespuntje rozemarijn
2,5 dl water
6 dl kippenbouillon
125 ml zure room
zout en peper
bieslook als garnering

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui, schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de prei in ringen en de worteltjes in plakjes. Smelt de boter in een braad- of soeppan. Fruit de ui, pers het teentje knoflook uit en voeg deze toe. Voeg dan de aardappels, alle groente en de bladselderij en de rozemarijn toe. Doe het water erbij en laat het geheel in ongeveer 25 minuten gaar worden.

Pureer na 25 minuten de inhoud van de pan met een staafmixer. Voeg dan langzaam al roerend de kippenbouillon toe. Het zetmeel in de aardappels zorgt voor de binding van de soep. Als de soep nog te dik is voeg dan nog wat extra bouillon toe. Laat de aardappelsoep onder af en toe roeren 3 minuten zachtjes doorkoken.

Klop de zure room los en verdun dit al roerend met een paar eetlepels hete soep. Schenk dit dan bij de soep en laat het even doorwarmen. Let op, de aardappelsoep mag niet meer koken. Breng de soep op smaak met peper en zout en strooi er wat fijngehakte bieslook over.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten