koken met aardappels

Aardappelsalade

Dit is een recept voor een eenvoudige aardappelsalade. De bereidingstijd is ongeveer 35 minuten.

Ingrediënten: 1 kilogram ongeveer even grote aardappels, 1,5 dl olie, 4 eetlepels azijn,  zout en peper, 1 klein uitje, een bosje peterselie, een paar takjes dille, enkele sprietjes bieslook.

Bereidingswijze: borstel de aardappelen schoon en kook ze in 20 tot 25 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de aardappelen. Laat ze uitdampen en enigzins afkoelen. Pel daarna de schil eraf. Klop in een kom olie en azijn door elkaar en breng dit mengsel op smaak met zout en peper. Snipper het uitje en hak de kruiden fijn.

Snijd de aardappels in plakjes. Het snijden van warme aardappels gaat goed met een eiersnijder. De plakjes worden dan mooi gelijk. Meng de dressing door de aardappelschijfjes. Strooi de gesnipperde uitjes en de kruiden over de aardappels en meng het geheel nog een keer.

Bestrooi de aardappelsalade met versgemalen peper en laat het verder koud worden. Deze salade smaakt lekker bij haring of bij de barbecue.

Bevat per persoon: 530 kilocalorieën,  5 gram eiwit, 31 gram onverzadigde vetzuren, 5 gram verzadigde vetzuren, 44 gram koolhydraten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten